Tanska
Seuraa junien lähtö- ja tuloaikoja Tanskan, Skånen ja Keski-Euroopan välillä:
Tällätä löyty runsaasti tietoa Tanskan tautatieliikenteestä. Junien aikatauluista, myöhästymisistä yms.
Täältä löytyy tietoa yöjunayhteydestä Malmön ja Hampurin välillä: https://nachtzug.net/fi/hampuri/
Yhteydet Ruotsin suuntaan
Ruotsin ja Tanskan välillä voi kulkea autoilla, junilla ja lautoilla
Ruotsin ja Tanskan välillä toimii useita lauttayhtiöitä. Tässä ovat tärkeimmät:
Stena Line – Yksi suurimmista lauttayhtiöistä, joka operoi reittejä kuten Göteborg-Frederikshavn ja Halmstad-Grenå.
Oresundslinjen – Tämä yhtiö operoi reittiä Helsingborg-Helsingør, joka on yksi vilkkaimmista reiteistä.
Bornholmslinjen – Tarjoaa lauttayhteyksiä Bornholmin saarelta Ruotsiin
Zugfinder. Näiltä sivuilta löydät tietoa Saksan, Itävallan, Slovenian, Tanskan, Alankomaiden, Italian sekä Luxemburgin ja Belgian nopeista junista, Eurostarista sekä alueellisten ja kaukoliikenteen junien sijainneista useilla Saksan rautatielinjoilla
Tässä joitakin sivustoja:
Tanskassa henkilöjunaliikenteestä vastaavat pääasiassa kaksi yhtiötä: Danske Statsbaner (DSB) ja Arriva Denmark.
DSB on Tanskan valtion omistama rautatieyhtiö, joka operoi laajasti henkilöjunaliikennettä Tanskassa. DSB:llä on useita eri junapalveluita, kuten InterCity-, InterCityLyn-, Regionaltog- ja S-tog-junat, jotka palvelevat eri alueita Tanskassa.
Arriva Denmark on osa Arriva Groupia, joka on kansainvälinen liikennöitsijä. Arriva Denmark tarjoaa myös henkilöjunaliikennepalveluita Tanskassa, erityisesti alueilla, joita DSB ei kata täysin. Arriva Denmarkin junat kattavat esimerkiksi Jyllannin niemimaan ja osia Tanskan saarista.
Tanskasta muihin maihin suuntautuvaa henkilöjunaliikennettä hoitaa pääasiassa DSB. DSB:n junat tarjoavat yhteyksiä Ruotsiin, Saksaan ja muihin Euroopan maihin.
Tanskassa on myös useita tärkeitä bussiyhtiöitä, jotka tarjoavat kattavia linja-autopalveluita eri puolilla maata.
Näihin kuuluvat muun muassa:
Näiden yhtiöiden lisäksi on muitakin paikallisia ja alueellisia bussiyhtiöitä, jotka tarjoavat joukkoliikennepalveluita Tanskassa.
Tanskan kokonaispinta-ala on noin 43 094 neliökilometriä. Tämä luku sisältää sekä Jyllannin niemimaan että Tanskan saaret, jotka sijaitsevat Ruotsin ja Saksan välissä.
Tanskan väkiluku on noin 5,8 miljoonaa ihmistä. Suurin osa väestöstä asuu suurimmilla alueilla, kuten Sjællandilla, Jyllannissa ja Fynillä, joissa sijaitsevat myös suurimmat kaupungit.
Tanska koostuu Jyllannin niemimaasta ja noin 406 saaresta. Näistä saarista 78 on asuttuja. Suurimmat saaret ovat Sjælland, Vendsyssel-Thy, Fyn, Lolland ja Bornholm.
Tanska, Puola, Tšekki, Itävalta, Sveitsi, Ranska, Luxemburg, Belgia ja Alankomaat. Luoteessa on Pohjanmeri ja koillisessa Itämeri.
Kööpenhaminassa asuu noin 1,38 miljoonaa ihmistä. Århusissa asuu noin 296 000 asukasta. Kolmanneksi suurin kaupunki on Odense, jossa asuu noin 184 000 ihmistä.
Kun lasketaan mukaan kaikki Tanskan valtioon kuuluvat alueet, kuten Grönlanti ja Färsaaret, Tanskan kokonaispinta-ala on noin 2 210 573 neliökilometriä.
Sjælland on Tanskan suurin saari, jossa sijaitsee myös Kööpenhamina. Tämä alue on tiheimmin asuttu ja taloudellisesti merkittävin. Jyllanti kattaa suurimman osan Tanskan pinta-alasta. Täällä sijaitsevat muun muassa kaupungit Århus ja Ålborg. Fyn on kolmanneksi suurin saari, joka yhdistää Sjællandin ja Jyllannin.
Grönlannissa asuu noin 56 000 ihmistä ja Färsaarilla noin 53 000 ihmistä. Yhteensä Tanskan valtioon kuuluvien alueiden väkiluku on siis noin 5,9 miljoonaa.
Näillä sivuilla olevissa tiedoissa voi olla virheitä ja epätarkkuuksia enkä ota niistä vastuuta. Ne ovat vain ideoinnin pohjaksi.